Het thema van de Friesland tour is “Friese Odyssee”. Een echte reiziger kenmerkt zich door zijn openheid voor het onverwachte. Zo probeert het Nescio Ensemble zich tijdens haar omzwerving door Friesland open te stellen voor de diverse en onverwachte avonturen die ze tegemoet zullen zeilen. Wij gaan actief op zoek naar dat wat we nog niet kennen.

Op deze reis verplaatsen we ons per schip om zo verschillende Friese havens aan te doen vanaf het water. Behalve de ontmoetingen met ons publiek, onze gastheren en gastvrouwen en de verschillende instellingen waar we mee samenwerken, komen we samen met verschillend Friese dichters. Een dichter komt met zijn of haar input tijdens de tour naar een van de havens waar wij aanmeren. Of hij of zij fysiek verschijnt, of een gedicht bij de havenmeester achterlaat zal ter plekke moeten blijken en ons tot improvisatie dwingen.

Als wij de Friese gemeenschap, de dichter, de omgeving en ons publiek kunnen leren kennen en ons laten inspireren, en wij op onze beurt onze muziek over de Friese wateren mogen doen laten klinken, en daarmee kunnen verrassen of verwonderen, is de wisselwerking compleet en is de expeditie geslaagd!

Reisplanning:

5/9 West Terschelling
overdag: verschillende locatie in de buurt van de haven
16.00 Grand café Zeezicht
19.00 De Stilen (besloten)

6/9 Harlingen
16.00 en 20.00
Willem Barentszwerf, Willemskade.
met Syds Wiersma

7/9 Hindeloopen
15.00
Museum Hindeloopen, museumplein
met Tsead Bruinja

 7/9 Gaast
20.00
Sportveld de Boppeslach (goed weer) of Hervormde Kerk (koud of nat weer)
met Tsead Bruinja

8/9 Koudum
14.45
Verzorgingshuis De Finke
met gedichten van Arjan Hut

8/9 Stavoren
20.00
Nicolaaskerk
met gedichten van Arjan Hut

9/9 Lemmer
15.00
Hervormde Kerk
met Job Degenaar

 

Deze tournee is mogelijk dankzij steun van het RCOAK fonds, Rederij Doeksen, de Gemeente Harlingen, onze concertpartners en al onze sponsors.

Eén gedachte over “Friese Odyssee – Nescio tour september 2018”

  • Ik heb jullie gezien en gesproken in die mooie kerk op de heuvel in Bourgondie.
    Ik organiseer mee in Klassiek in de Kerken in Boxtel, bij Den Bosch.
    Jullie zouden onze site kunnen bezoeken. Interesse voor seizoen 2019/2020?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *