Het Nescio Ensemble speelt tijdens ‘Nescio Beweegt’ van 16-20 januari 2019 concerten op verschillende locaties in de metropoolregio Amsterdam. We bezoeken locaties waar klassieke muziek niet altijd vanzelfsprekend wordt uitgevoerd en toehoorders die open staan voor een klassiek concert in een nieuwe vorm. Tijdens deze concerttour van vijf dagen in Amsterdam, waarbij tien concerten zullen worden gerealiseerd, zullen meer mensen de mogelijkheid krijgen van het culturele aanbod te genieten. Het ensemble brengt een divers klassiek programma, dat aansluit bij de discussie over de drukte in de stad. Voor de stad Amsterdam is drukte een veelbesproken thema, waarbij de zorg vaak wordt geuit of Amsterdam nog leefbaar blijft. Rust en drukte worden op verschillende manieren geïllustreerd tijdens de concertvoorstelling, met zowel muziek als beweging. Na afloop is ruimte voor een open gesprek.

Voor ‘Nescio Beweegt’ gaat het Nescio Ensemble een samenwerking aan met mimespeler Anton van der Sluis. Naast dat er uit deze samenwerking een mooie voorstelling voortkomt, wordt er tijdens de samenwerking ook onderzocht hoe het publiek betrokken kan worden bij het concert. Door interactief met het publiek te werken krijgt het concert een andere lading, terwijl er aan kwaliteit niet wordt ingeleverd. Zo onderzoekt het ensemble waar de rek zit in de uitvoeringsvorm van een klassiek concert. Het ensemble experimenteert samen met Anton bijvoorbeeld door te bewegen in de ruimte, het publiek op te zoeken en de boodschap van de muziek te uiten in een ‘fysiek gedicht’. Tradities die in de klassieke muziek wetten lijken te zijn geworden, willen wij opnieuw bekijken. De frisse blik en expertise van Anton als mimer zal ons hierin ondersteunen.

Tijdens de concertvoorstellingen zullen er werken klinken van beroemde componisten zoals Brahms, Vivaldi en Terry Riley maar ook van veel minder bekende componisten, zoals Paul Medeiros en Evgeny Zemtsov. Het ensemble bestaat uit jonge professionele muzikanten, die zowel in strijkorkestformatie spelen als in kleinere bezettingen. Het precieze programma wordt per voorstelling bepaald, om op de ruimte en het publiek in te kunnen spelen.

Alle concerten vrij toegankelijk, met vrije donatie achteraf, behalve 20 januari in VondelCS. Tickets €15,00 te koop via de website. Voor de andere optredens is reserveren niet nodig.

Tournee van 16 t/m 20 januari in

Ons tweede Huis – 16 januari 13:00 (besloten concert voor doelgroep)

Amsterdam Refugee Company – 16 januari 16:30

Mobiele Eenheid, Gedempt Hamerkanaal 86 – 16 januari 20.00

Menno Simonszhuis – 17 januari 14:00

Jungle Amsterdam – 17 januari 20:00, om 19 u start een open debat over ‘de drukke stad’

Brinkhuis, Betondorp – 18 januari 17:00

Augustanahof – 19 januari 14:00

Checkpoint Charlie – 19 januari 17:00

De Vluchtmaat – 19 januari 20.15

RocknRoll Sailor Exhibition, NDSM Fuse – 20 januari 11:00

VondelCS – 20 januari 14:15 kaarten voor dit concert €10-€15 pp, bestel hier tickets

 

 

Het concert in Ons tweede huis op 16 januari is mede mogelijk gemaakt door HandicapNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *