We verliezen het dorp uit het oog. Veel van wat we doen als kunstenaars vindt plaats in de grotere steden; steeds meer mensen trekken van het platteland naar de stad. Met dit project proberen we tegen deze trend in te gaan, en brengen we concerten naar plekken waar deze normaal niet zouden plaatsvinden. We willen stad en dorp dichter bij elkaar brengen.

Dorpsopera is een voorstelling gebaseerd op de verhalen van het hedendaagse dorp in Nederland. Het dorp is een plek voor sterke verhalen, maar krijgt daar niet altijd de erkenning voor die het verdient. Het Nescio Ensemble zet de kleinste dorpen van alle provincies in de hoofdrol en maakt een muzikale voorstelling met gesproken tekst en gedichten. Samen met Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja en kunstenaar en schrijver Jantine Wijnja maken we twaalf locatiespecifieke opera’s in twaalf dorpen en brengen we de dorpsverhalen naar drie grote steden. Jantine Wijnja en Tsead Bruinja zullen de verhalen van de dorpsbewoners omzetten in gedichten en verhalende teksten en die tijdens de voorstelling teruggeven aan het dorp.

In elke provincie in Nederland wordt één ‘Dorpsopera’ georganiseerd. Daarnaast geven we in Nijmegen, Amsterdam en Leeuwarden met dit project zicht op wat er speelt in het dorp.

Optredens: 6 t/m 15 november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *